• Publicerat 20 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
William Karlsson.Foto: Rich Lam/Getty Images

De senaste två NHL-säsongerna har han gjort 20 respektive 25 poäng för Columbus Blue Jackets. Efter den ofrivilliga flytten till Vegas Golden Knights har det lossnat ordentligt för William Karlsson. I natt tangerade han sitt personbästa i antal mål – i sin blott 19:e match för säsongen.
– Två mål är inte fy skam, säger han till Dagens Nyheter efter Vegas 4–2-seger över Los Angeles Kings – lagets sjunde raka vinst på hemmais.

Vegas Golden Knights fortsätter att vara en positiv överraskning under sin jungfruresa i NHL. En av de stora anledningarna till det heter William Karlsson. Sedan den svenske världsmästarcentern hämtades från Columbus Blue Jackets i expansionsdraften har han fått utrymme att lyfta sitt spel till en annan nivå – och tagit den chansen.

När Golden Knights i natt besegrade Los Angeles Kings med 4–2 och tog sjunde raka vinsten på hemmais sköt Karlsson säsongens åttonde och nionde mål. Det innebär att 24-åringen redan nu har tangerat sitt personbästa i antal fullträffar redan i sin 19:e match för säsongen. 2015/16 sköt han nio mål för Columbus – på 81 matcher.
– Det var en skoj match. Kings är ett stort och starkt lag. Det var många tacklingar därute, säger svensken till nhl.com.

Totalt har William Karlsson stått för 16 poäng på 19 matcher. Samtliga nio mål har kommit på de 13 senaste matcherna och fem av dem på de fem senaste. Han behöver nu bara plocka nio poäng under resten av säsongen för att tangera sitt personbästa i antal poäng (25).

”JAG BLEV ÖVERRASKAD”

Karlssons första mål kom redan efter 55 sekunder och är antagligen ett mål som Kings keeper Jonathan Quick vill ha tillbaka. Skottet från vänsterkanten slank in mellan benen på målvakten, trots att han inte var skymd.
– 99 av 100 gånger skulle han ta ett sådant skott. Jag blev överraskad, men glad att se att den gick in. Tar det varje dag. Han var nog inte så glad över det, säger Karlsson till Dagens Nyheter.

Det matchvinnande 3–0-mål kom också i första perioden och är också ett ingripande Quick nog inte är helt nöjd med. Han tappade nämligen pucken bakom mål och tillät Reilly Smith att ge William Karlsson öppen kasse.

I Kings hade Adrian Kempe en assist. Oscar Lindberg saknade i Vegas laguppställning och Oscar Fantenberg fanns inte med i Kings.

Vegas – Los Angeles 4–2 (3–0, 0–1, 1–1)
Vegas: William Karlsson 2 (9), Cody Eakin (3), Alex Tuch (5).
Los Angeles: Trevor Lewis (6), Tanner Pearson (4) (Adrian Kempe).