• Publicerat 20 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen.Foto: Getty Images/Bruce Bennett

Det har tagit tid, men nu tycks det som om JVM-stjärnan från 2014 slutligen är på väg att lyfta i NHL. Efter tre nya poäng i natt har Carolina Hurricanes-forwarden Teuvo Teräväinen tio poäng på sina fyra senaste NHL-matcher.
– Vi får med oss en del turliga studsar, säger finländaren ödmjukt efter 4–2 mot New York Islanders.

Han gick som 18:e spelare i draften 2012 och spåddes en lysande fram tid i Chicago Blackhawks. Men Teuvo Teräväinens genombrott i NHL har uteblivit och inför förra säsongen trejdades han till Carolina Hurricanes. Där blev det respektabla 42 poäng, men inte alls spel på den nivå klubben hade hoppats när man värvade den stora JVM-stjärnan från turneringen i Malmö 2014.

Nej, det är först i år, och kanske framför allt de här senaste veckorna, som 23-åringen har börjat röra på sig på allvar. Efter två nya mål och ytterligare en assist i söndagens möte med New York Islanders har forwarden från Helsingfors nämligen samlat ihop fem mål och totalt tio poäng på sina fyra senaste matcher.

STARK KEMI MED SEBASTIAN AHO

– Vi får med oss en del turliga studsar, så det är därför vi gör alla mål. Vi försöker bara gå ut och spela och inte tänka så mycket, säger Teuvo Teräväinen till nhl.com.

Kemin med landsmannen Sebastian Aho har varit oklanderlig. Aho hade 1+2 i natt och har mål i fyra raka matcher samt nio poäng (4+5) på de fyra senaste matcherna efter en något ojämn start på säsongen, där han gick mållös från sina 15 första matcher.

Elias Lindholm blev också målskytt för Carolina när han satte sitt femte mål för säsongen fram till matchvinnande 3–1 i första perioden. 22-åringen har tio poäng på 19 matcher så här långt.

I New York Islanders noterades John Tavares för 15:e målet för säsongen. Bara Tampa Bays Nikita Kutjerov är bättre i NHL med sina 17 mål.

N Y Islanders – Carolina 2–4 (1–3, 0–1, 1–0)
N Y Islanders: Nick Leddy (5), John Tavares (15).
Carolina: Teuvo Teräväinen 2 (8), Elias Lindholm (5), Sebastian Aho (4).