Veckans Lag …
Växjö Lakers HC

Veckans Lag #8

ANNONS

Efter ett uppehåll för landslagsspel var SHL tillbaka i veckan igen. Vi bjöds på tre omgångar och som vanligt finns det gott om diskussionsämnen och heta spelare att lyfta fram.

MÅLVAKT:

Viktor Andrén, Växjö
Det var ”fel” Viktor som utmärkte sig i Växjö i veckan. När Karlskrona i tisdags ledde med 4-1 valde Sam Hallam att byta ut Viktor Fasth för att plocka in Andrén – och serieledaren vände till vinst. Andrén fick sen chansen också i stormötet med Skellefteå och hjälpte sitt lag till ännu en seger.

BACKAR:

Jonathan Pudas, Skellefteå (2)
En av SHL:s främsta värvningar. Jonathan Pudas var bra redan i Brynäs men har tagit stora steg i Skellefteåtröjan. I en ganska ifrågasatt backsida har Pudas tagit ett enormt ansvar. Han gör poäng, han är en av de spelare som spelar mest i hela SHL, och han bär numera även ett C på bröstet.

Brandon Gormley, Mora
Profilvärvningen stod för ett gäng assistpoäng i veckan och börjar visa att han har kvalitéer i SHL. Mora tog åtta av nio möjliga poäng i veckan och Gormley hade en stor del i nykomlingens trippla vinster. Han blir viktig om Mora ska kunna fortsätta ha häng på slutspel.

FORWARDS:

Elias Pettersson, Växjö (3)
Hur stoppar man Elias Pettersson? Junioren toppar nu hela SHL:s poängliga efter en ny galen vecka med 3+3 på tre matcher. Elias Pettersson är bäst i hela serien just nu och är en stor anledning till varför Sam Hallams manskap har åtta raka vinster.

Bud Holloway, Skellefteå
Efter att inte ha synts till alls i säsongsinledningen lossnade det rejält för den forne poängkungen under den gångna veckan. Bud Holloway sköt tre mål och spelade fram till två och visade att det fortfarande finns lite poänggörarkvalitéer i den där klubban.

John Persson, Mora (2)
När John Persson gör mål gör han dem i flock. Han har skjutit nio mål under säsongen, fördelat över två hattricks, en tvåmålsmatch och en ettmålsmatch. Den senaste veckan kom ett hattrick i 6-1-vinsten mot Mora och två mål i uddamålsvinsten mot Luleå.Veckans

 

…bomb Rögle presenterade en ny tränare under gårdagen. Valet föll på Cam Abbott med 1,5 säsonger som hockeytränare på meritlistan. Som sin chef får han tvillingbror Chris, som ju lade av i våras. Rögle satsar på nytänk när man nu vill ta nästa steg.

… Dahlin Det här behöver inga fler kommentarer.

…otäckaste Andrew Gordons tackling på Sebastian Wännström var säsongens fulaste i SHL. Han stängdes av fem matcher. Wännström, som haft enorma hjärnskakningsproblem sedan tidigare, blev liggande på isen och en ny hjärnskakning var förstås befarad. De första rapporterna tyder dock på att HV-stjärnan klarat sig ganska bra.

…kyla Mer Sebastian Wännström. Han hade en stor kväll i tisdags när hans HV71 slog Brynäs med 4-2. Den Brynäsfostrade spelaren slog till med 2+2 och bjöd på ännu en lysande straff. SHL:s främsta straffskytt stod för samma dragning som han alltid gör – och lyckades på nytt.

…chock 16 sekunder tog det. Sen hade förra säsongens skyttekung Kevin Clark överlistat Jonas Gunnarsson i Malmös kasse. Brynässtjärnans mål var det snabbaste för säsongen i SHL:

…medlidande känner vi till Alexander Johansson. Färjestads lagkapten hade precis kommit tillbaka från skada och bara spelat fyra matcher när han täckte ett skott i mötet med Luleå – och åkte på en ny skada. Det blir inget spel förrän efter jul.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL