• Publicerat 22 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Daniel Sedin överlistar Michal Neuvirth.Foto: Bruce Bennett/Getty Images

Det var en vinst som bar blågula förtecken. Vancouver Canucks svenska utespelare noterades för sju poäng tillsammans och Jacob Markström stoppade 36 skott när Philadelphia Flyers bortabesegrades med 5–2 i natt.

Daniel Sedin svarade för både mål och assist i nattens segermatch. Det tar honom ännu ett steg närmare den magiska 1 000-poängsgränsen. 37-åringen står nu noterad för 996 poäng under sina långa och framgångsrika karriär och har gjort tio av dessa (4+6) på 21 matcher den här säsongen.

I natt var han långt ifrån ensam bland svenskarna i Vancouver att leverera. Tvillingbrorsan Henrik Sedin stod för två assist, Loui Eriksson hade 1+1 och Alexander Edler svarade för en passningspoäng i 5–2-vinsten i Philadelphia. Dessutom var Jacob Markström mycket stabil i kassen och stoppade 36 av 38 skott när han bidrog till att åsamka Flyers deras femte raka förlust.

BOESER TAR RYGG PÅ LANDSMANNEN I ROOKIETOPPEN

Den stora matchvinnaren för Canucks i natt var ändå rookieforwarden Brock Boeser, som sköt två mål och blev den första Vancouver-rookien på 14 år att göra mål tre matcher i följd.

Amerikanen har inlett NHL-karriären sensationellt bra och ligger nu bara en poäng efter landsmannen Clayton Keller, Arizona Coyotes, i nykomlingarnas poängliga. Boeser, draftad av Canucks som 23:e spelare 2015, har nio mål och 19 poäng på 18 matcher så här långt.
– Hans skott är overkligt, säger Daniel Sedin till nhl.com om Boeser.
– Allt han rör går in, säger Jacob Markström.

Noterbart är att den från AHL uppkallade Philip Holm fick följa nattens match från läktarplats. NHL-debuten får därmed vänta för den 25-årige stockholmaren.

Philadelphia – Vancouver 2–5 (1–2, 0–2, 1–1)
Philadelphia: Ivan Provorov (4), Jakub Voracek (6).
Vancouver: Brock Boeser 2 (9) (Alexander Edler, Daniel Sedin, Henrik Sedin), Daniel Sedin (4) (Henrik Sedin), Sven Bärtschi (8) (Loui Eriksson), Loui Eriksson (1).