• Publicerat 22 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Brayden Schenn, Jaden Schwartz och Vladimir Tarasenko.Foto: Jim McIsaac/Getty Images

St. Louis Blues nya förstakedja är en av de vassaste i ligan. Det fick Edmonton Oilers erfara i natt. Vladimir Tarasenko, Brayden Schenn och Jaden Schwartz stod nämligen för tolv poäng tillsammans i 8–3-segern.
– När man ser andra killar jobba hårt, täcka skott, så kan man inte vara den enda killen som inte gör det, säger Tarasenko.

Tredje raka segern och tionde vinsten på de tolv senaste. St. Louis Blues är inne i ett häftigt stim just nu och manglar sönder det mesta i sin väg. Mycket tack vare sin nya förstalina. I natt var det Edmonton Oilers tur att bli överkörda.

När Brayden Schenn kom till klubben från Philadelphia Flyers i somras fick Blues den där efterlängtade pusselbiten som fullbordade lagets toppkedja. Tillsammans med Vladimir Tarasenko och Jaden Schwartz utgör nyförvärvet ligans just nu hetaste formation, i konkurrens med Tampa Bay Lightnings förstakedja där Steven Stamkos, Nikita Kutjerov och Vladislav Namestnikov huserar.

I 8–3-segern mot Edmonton stod Blues stjärntrio för fyra poäng vardera, totalt tolv poäng, och var på bettet redan från första nedsläpp. Tarasenko gjorde 1–0 efter drygt tre minuter och några minuter senare hade Dmitrij Jaskin fixat tvåan. Det fick Oilers coach Todd McLellan att byta ut sin målvakt Cam Talbot och ersätta honom med Laurent Brossoit.

”DET HÄR VAR OFÖRSVARLIGT”

Det hjälpte föga. Brossoit släppte in sex mål på 37 skott. Merparten av dem kom just från Blues spjutspetsar. Tarasenko och Schenn lämnade isen med 2+2 vardera medan Schwartz hade 1+3.
– När man ser andra killar jobba hårt, täcka skott, så kan man inte vara den enda killen som inte gör det. Man kollar på de andra killarna, hur de spelar och de tittar antagligen på hur vi spelar. Det är så det slutar med att vi spelar för varandra. Man försöker ge sin lagkamrat så bra förutsättningar som möjligt, säger Vladimir Tarasenko till nhl.com.

Edmonton Oilers säsong fortsätter att vara en besvikelse. Laget, som inför säsongen klassades som en Stanley Cup-utmanare av många, tillhör ligans sämsta lag med bara 16 inspelade poäng på 21 matcher.
– Det här var oförsvarligt för vår del. Jag kan inte stå här och komma med ursäkter eller någonting annat. I varje aspekt av spelet var vi tvåa. Det var inte ens nära, och jag är väldigt, väldigt orolig över hur vissa individer spelade i kväll, sade en gravallvarlig Todd McLellan, lagets coach, efteråt.

Oskar Sundqvist och Alexander Steen noterades för varsin assist i matchen. Carl Gunnarsson saknades däremot i St. Louis laguppställning.

St. Louis – Edmonton 8–3 (2–0, 2–0, 4–3)
St. Louis: Vladimir Tarasenko 2 (12), Brayden Schenn 2 (10), Dmitrij Jaskin (2) (Oskar Sundqvist), Jaden Schwartz (11), Scottie Upshall (3), Paul Stastny (5) (Alexander Steen).
Edmonton: Milan Lucic (4), Leon Draisaitl (6), Darnell Nurse (1).