• Publicerat 23 november, 2017
  • Skrivet av Simon Landin
  • 0 Kommentarer
Peter Hermodsson.Foto: Ronnie Rönnkvist

Sex klubbar i HockeyAllsvenskan känner sig orättvist behandlade gällande pengafördelningen mellan ligorna. Nu ryter Moras klubbdirektör Peter Hermodsson ifrån, som under många år drev frågan. 
– Att bli kallad hycklare är helt absurt. Vi har blivit symbolen för hela den här diskussionen och det tycker jag är jäkligt konstigt, säger Hermodsson till Sportbladet

Nästa år kommer det nya TV-avtalet att träda i kraft. Ett avtal som ger SHL-klubbarna 45 miljoner, medan HockeyAllsvenskan bara får 2,3 miljoner. Det har upprört många och AIK, Södertälje, Leksand, Modo, Timrå och Björklöven skickade i förrgår ett brev till SHL och svenska ishockeyförbundet där de uttryckte sin ilska.

”INTE ÄNDRAT PÅ NÅGONTING”

Moras klubbdirektör Peter Hermodsson drev frågan i tre år när laget spelade i HockeyAllsvenskan. Mora, som nu spelar i SHL, sitter i en helt annan situation än för tre år sedan. Nu har han kommenterat händelsen.
– Vi i Mora IK har inte ändrat någonting av vad vi tidigare har tyckt och sagt. Vi är för att det ska vara enklare att gå upp och att åka ner. Vi tycker fortfarande att det är korkat med de här arenakraven, när det gäller antalet sittplatser. Men att jag på några månader ska få hela SHL att ändra uppfattning är helt befängt. Inte minst med de utmaningar vi har stått inför de senaste månaderna med arenakrav och att bygga ett lag som håller SHL-klass, säger Hermodsson och tillägger:
– Det är rimligt att vi åtminstone får komma in lite i i grejerna innan vi kan driva frågor om svensk hockeys framtid. Samtidigt är det hedrande att vissa tyckare har så höga tankar om Mora IK

”STÅNGADE OSS BLODIGA”

Sanny Lindström skrev i samband med brevet ett blogginlägg på SportExpressen där han kallade Hermodsson för hycklare. Något som Hermodsson inte håller med om.
– Att bli kallad hycklare är helt absurt. Vi har blivit symbolen för hela den här diskussionen och det tycker jag är jäkligt konstigt, säger Hermodsson.
– Jag undrar var alla var när jag och Mora IK stångade oss blodiga med det här under många år? Det är bra att det blir en debatt och att vi fortsätter diskutera svensk hockeys framtid. Däremot är det väldigt sent agerat.