Patrick Thoresen i Djurgårdens tröja 2016.Foto: Bildbyrån

Det har ryktats om det under en längre tid. Nu är det helt klart att Patrick Thoresen lämnar sin norska klubb Storhamar och drar till KHL.

Patrick Thoresen flyttade inför säsongen hem till Norge och moderklubben Storhamar. Där har det blivit stor succé för 34-åringen och nu fortsätter karriären i KHL och SKA St.Petersburg. Detta meddelar Storhamar på sin hemsida.

Det var i oktober det började ryktas om en återkomst till KHL och den gamla klubben SKA för Thoresen. Han var dock bunden av kontraktet till den 1 december.
Han åker till Ryssland nästa onsdag och kommer bara göra en match till för moderklubben den här säsongen. Dock hyser de gott hopp om att få se stjärnan i klubben igen nästa säsong.
— Vi hoppas att han kommer tillbaka till Storhamar under säsongen 18/19, säger Storhamars ordförande Njål Berge klubbens hemsida.

GJORDE 48 POÄNG FÖR DJURGÅRDEN

För två säsonger sedan vräkte den norske landslagsmannen in 48 poäng för Djurgården, dit han kom från just SKA där han totalt spenderat fyra säsonger och 2015 var han dessutom med och vann Gagarin Cup med klubben.

2016 utsågs han till årets forward i SHL och han har genom åren spelat åtta VM och två OS för Norge.