Nu ställer sig SHL bakom uppropet #timeout.Foto: Bildbyrån

De senaste veckorna har vi chockats av historier världen över där kvinnor berättat om hur de utnyttjats och kränkts sexuellt av manliga kollegor. Detta under uppropet #metoo.
Nu har idrottskvinnor startat upp #timeout och SHL samt dess medlemsklubbar ställer sig bakom.

Det är DN som under dagen presenterat skakande berättelser från en mängd svenska idrottskvinnor om vad de utsatts för av män. Det har handlat om allt från sexuella kränkningar till våldtäkter.
Nu sluter SHL och ligans medlemsklubbar upp bakom uppropet.

”HELT OACCEPTABELT”

”SHL har läst och tagit del av de berättelser som idag publiceras i Dagens Nyheter där kvinnor som på olika sätt är verksamma inom idrotten vittnar om hur de utsätts för kränkningar, diskriminering, trakasserier och övergrepp i sitt utövande. Berättelser som är kopplat till ishockeyn där män i våra verksamheter kränker kvinnor. Det här är helt oacceptabelt och något som vi i SHL tydligt kommer att markera inte får förekomma i vår verksamhet och vi kommer att agera när det händer. Därför ställer sig SHL bakom #metoo och #timeout”, står att läsa på ligans hemsida.

Skrivelsen, som är undertecknad av samtliga medlemsklubbar avslutas med:
”Vi gör detta för en idrottsrörelse fri från kränkningar och diskriminering. Vi gör det för att alla ska ha rätt till att drömma stort och slippa skrämmas till tystnad eller avhopp. Vi gör det tillsammans, för en idrottsrörelse för alla.”