• Publicerat 24 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Eddie Läck.Foto: Frederick Breedon/Getty Images

Nej, det var ingen som gav honom en chans. Eddie Läck passerade waivers orörd och får nu lämna Calgary Flames och NHL för spel i AHL med Stockton Heat.

I somras trejdades Eddie Läck från Carolina Hurricanes till Calgary Flames. Förhoppningen var att miljöombytet skulle göra 29-åringen gott efter två rätt svaga säsonger i Raleigh. Tyvärr fick Läck ingen bra start i nya klubben.

Efter att ha släppt in 5,29 mål i snitt per match och haft en räddningsprocent på 81,3 på sina fyra första matcher valde Flames i går att sätta upp svensken på waivers. Det innebar att övriga 30 NHL-lag hade ett dygn på sig att göra anspråk på Läck. Ingen nappade och vid 18-tiden i kväll, svensk tid, kom beskedet att det blir AHL-spel härnäst för Eddie Läck.

SKICKAS TILL KALIFORNIEN

Han skickas till farmarlaget Stockton Heat i Kalifornien, där landsmännen Rasmus Andersson, Oliver Kylington och Adam Ollas Mattsson finns sedan tidigare.

Eddie Läck är inne på sin åttonde säsong i Nordamerika och har spelat för Vancouver, Carolina och Calgary med en räddningsprocent på 90,9. Hans NHL-kontrakt går ut efter den pågående säsongen.