• Publicerat 25 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Ben Youds.Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Rögle ska vara på väg att förstärka sitt försvar. Enligt Helsingborgs Dagblad kommer man att värva den amerikanske backen Ben Youds från Växjö.

Ben Youds klev i fjol in i svensk ishockey genom att skriva på för Leksand. Där fick han vara med om att ramla ur SHL, men gavs en ny chans att spela kvar i ligan genom att skriva på för Växjö Lakers.

Youds skadades tidigt och har sedermera haft svårt att få speltid. Inte minst sedan Växjö hämtade tillbaka hans landsman Noah Welch till klubben. Nu tycks dock en annan lösning finnas på horisonten. Enligt Helsingborgs Dagblad kommer 29-åringen att fortsätta säsongen i Rögle.

Ben Youds, med över 250 AHL-matcher på sitt CV, har tre assist på åtta SHL-matcher den här säsongen. I fjol noterades han för 17 poäng (3+14) på 44 matcher med Leksand.