• Publicerat 25 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Filip Ahl.Foto: Bildbyrån/Stefan Lantz

Först Johan Wiklander och nu Filip Ahl. Allsvenska jumbon Bik Karlskoga fortsätter att låna spelare från Örebro Hockey.

Under de gemensamma åren i Hockeyallsvenskan var de som katt och hund. Men efter att Örebro Hockey tagit klivet upp i SHL har rivaliteten med Bik Karlskoga falnat. Det har inte minst framkommit de senaste veckorna när värmlänningarna lånat in två spelare från SHL-klubben.

Först var det veteranen Johan Wiklander som hämtades in, forwarden som spelade för Bik Karlskoga säsongen 2005/06, och som spelade sin första match på lån nu i veckan. Näste man in är JVM-meriterade och HV71-fostrade Filip Ahl.

SPELAR MOT TIMRÅ I MORGON

20-åringen har spelat sporadiskt i SHL under hösten och står noterad för en assist på 14 matcher för Örebro samt sju mål och åtta poäng på fem matcher med klubbens J20-lag.

Ahl finns nu till Bik Karlskogas förfogande, skriver klubben på sin webbsida.
– Filip tränar med oss idag och spelar på söndag mot Timrå. Vi tar det dag för dag men är givetvis tacksamma över att han hjälper oss med tanke på vår situation, säger klubbchefen Torsten Yngveson i en kommentar.

Bik Karlskoga ligger sist i Hockeyallsvenskan och sparkade härom dagen tränarduon Tobias Thermell och Kristofer Näslund. De har ersatts av Niklas Czarnecki och Daniel Wessner.