Frölunda vann i sina movember-tröjor.

Möte med favoritmotståndaren – då tog Frölunda fjärde raka vinsten

Frölunda fortsätter att vinna. Hemmamötet med Linköping blev göteborgarnas fjärde raka vinst. 5–1 efter två mål och totalt tre poäng av Simon Hjalmarsson.

Linköping har blivit något av Frölundas favoritmotståndare. På lördagen tog laget sin tredje raka seger mot östgötarna den här säsongen via 4–1 inför knappt 9 000 åskådare hemma i Scandinavium.

Matchvinnare blev den tidigare LHC-forwarden Simon Hjalmarsson som fick efterlängtad utdelning med två mål och en assist. Hans första mål, fram till 1–0, kom i numerärt underläge. Ett slumpskott som fladdrade in bakom Jacob Johansson i gästernas kasse.
– Det är inte ofta de där går in. Det är kul att få göra mål, det har varit lite stolpe ut för mig, säger Hjalmarsson till C More.

2–0 kom också i special teams. Den här gången i powerplay. Victor Olofsson slog först av klubban, åkte och hämtade en ny, tog plats på kanten och serverades en passning av Adam Almquist som han tryckte dit för sitt elfte mål den här säsongen.

DRÖMPASSNING AV RYAN LASCH

Frölunda fortsatte producera i powerplay och gjorde även 3–0 i den spelformen. Lias Andersson, placerad framför mål, får en riktig drömpassning av Ryan Lasch från vänstra hörnet. Han skjuter direkt och får pucken förbi Johansson.

Linköping fick lite luft under vingarna efter målet och kom till flera långa anfall, men Frölunda håller undan till en början. Men när Emil Sylvegård skymmer Johan Gustafsson tar Kristian Näkyvä chansen på blålinjen och skjuter en puck som styrs vidare av Jimmy Andersson och in bakom Frölundamålvakten. Detta drygt sju minuter in i perioden.

Frölunda håller undan och Simon Hjalmarsson punkterar matchen med sitt 4–1-mål. Detta efter att ha kommit ut från utvisningsbåset, fått en lång pass av Max Friberg och lagt in pucken i tom kasse. Men det slutade inte där. Med drygt tre sekunder kvar får även Jonathan Sigalet in en puck bakom Jacob Johansson och skriver slutresultatet till 5–1.

Fjärde raka segern för Frölunda, som är sexa i tabellen inför kvällens matcher.