• Publicerat 25 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
MÅLSKYTT. Brian Boyle firade Hockey Fights Cancer-kvällen med att göra mål.Foto: Getty Images/Christopher Pasatieri

New Jersey Devils hade anordnat en Hockey Fights Cancer-kväll i Prudential Center. Då klev lagets cancersjuke center Brian Boyle fram och gjorde mål.
– Det blev väldigt känslosamt, säger Boyle till nhl.com efter 3–2-segern över Vancouver Canucks.

Det har varit en omtumlande höst för centern Brian Boyle. Efter att i somras ha skrivit på för New Jersey Devils som free agent fick veteranen alldeles inför säsongen beskedet att han drabbats av en form av leukemi. Lyckligtvis en form av cancersjukdomen som är behandlingsbar.

Efter att ha missat inledningen på säsongen har 32-åringen funnits med på isen de senaste tolv matcherna och dessutom bidragit med en del poäng. När New Jersey Devils anordnade ett Hockey Fight Cancer-tema på nattens hemmamatch mot Vancouver Canucks i Prudential Center hamnade givetvis Boyle i fokus. Hur han hanterade det? Genom att göra ett av målen i Devils 3–2-seger.

Vackert framspelad av rookiebacken Will Butcher satte Boyle säsongens andra mål bakom Jacob Markström. Det var ett känslosamt ögonblick för honom.
– Jag var upprymd, upprymd över att kunna bidra. Men sedan började publiken skrika mitt namn, då blev det väldigt känslosamt, säger Boyle till nhl.com.

SEDIN UPP PÅ 998 POÄNG

Taylor Hall, som var matchens stora förgrundsfigur med ett mål och två assist, gladdes med lagkamraten.
– Det är riktig coolt att inte bara se honom spela, utan även spela bra, säger Hall.
– Det sätter en hel del saker i perspektiv för oss som hockeyspelare, och att se honom göra mål och höra publikens vrål på Hockey Fights Cancer-kvällen… Det är fantastiskt.

Daniel Sedin gjorde mål och assist för Vancouver och är uppe i 998 poäng i karriären. Trots att Canucks föll kunde han inte låta bli att le lite åt Brian Boyles framgång.
– Man vill inte se honom göra mål mot oss, men en sådan kille, som har gått igenom så mycket, man unnar honom framgång och nu spelar han bra för dem. Det är kul att se, säger Sedin.

New Jersey – Vancouver 3–2 (0–0, 3–1, 0–1)
New Jersey: Taylor Hall (7), Brian Boyle (2), Damon Severson (3).
Vancouver: Daniel Sedin (5), Bo Horvat (9) (Daniel Sedin).