• Publicerat 28 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Carey Price.Foto: Getty Images/Minas Panagiotakis

Vilken skillnad ett skadeuppehåll kan göra! Carey Price är pånyttfödd efter sin rehabilitering. I natt förde han Montréal Canadiens till en ny seger – efter att ha stoppat 37 skott mot Columbus Blue Jackets.
– Vi är otroligt glada att han är tillbaka i toppform, säger coachen Claude Julien om Price efter 3–1-segern.

73 räddningar på 74 skott. Carey Price två framträdanden efter att ha återvänt från sin skada har inte varit något annat än en succé. Han höll nollan efter att ha stoppat 36 skott mot Buffalo Sabres i lördags stod han för en ny stormatch i natt.

I hemmamötet med Columbus Blue Jackets stoppade han 37 av 38 skott när Columbus Blue Jackets besegrades med 3–1.
– Han har varit en fantastiskt målvakt för oss de senaste två matcherna han kom tillbaka och har gett oss en chans att vinna, så vi är otroligt glada att han är tillbaka i toppform, säger coachen Claude Julien till nhl.com.

WENNBERG SAKNAS FORTFARANDE

Carey Price hade i likhet med hela Canadiens en tuff start på säsongen. Han plockade bara tre segrar på elva matcher innan han försvann med en underkroppsskada efter mötet med Minnesota Wild den 2 november. Drygt tre veckor senare är det en annan ton i skällan.

Brendan Gallagher, Jonathan Drouin och Andrew Shaw gjorde mål för Canadiens, som har två raka segrar efter fem raka förluster dessförinnan. Jacob de la Rose spelade knappa tio minuter för hemmalaget. Han är fortfarande poänglös efter 16 matcher den här säsongen.

I Columbus saknas Alexander Wennberg fortfarande på grund av skada. Han har inte spelat på drygt två veckor.

Montréal – Columbus 3–1 (2–0, 0–1, 1–0)
Montréal: Brendan Gallagher (10), Jonathan Drouin (4), Andrew Shaw (5).
Columbus: Pierre-Luc Dubois (4).