• Publicerat 29 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
NATTSVART. Henrik Lundqvist byttes ut i natt.Foto: Getty Images/Al Bello

Henrik Lundqvists natt mellan stolparna varade inte ens en period. Mindre än 17 minuter in i New York Rangers hemmamöte med Florida Panthers var han utbytt – efter tre insläppta mål på sex skott i en hjärtskärande 4–5-förlust. 

Henrik Lundqvist hade gjort 13 raka starter mellan New York Rangers stolpar och bidragit till en fin hemmasvit på åtta raka segrar i Madison Square Garden. Men i natt tog det stopp.

35-åringen släppte in tre mål på de sex första skotten i matchen och ersattes av Ondrej Pavelec knappt 17 minuter in i den första perioden. Då hade gästande Florida Panthers gått fram till en 3–0-ledning.

Målvaktsbytet tycktes vara alarmklockan som Rangers behövde höra. Efter mardrömsstarten hämtades sig laget väl och kämpade sig sakta men säkert in i matchen – bara för att snubbla på upploppet. Efter att ha gått ikapp till 4–4 i tredje perioden klev nämligen schweizaren Denis Malgin, nyss uppkallad från AHL, fram och förde Florida till seger via sitt 5–4-mål med 69 sekunder kvar att spela av den tredje perioden.

ZIBANEJAD SKADAD – VIKARIEN GJORDE TRE POÄNG

– Det här var en stor läropeng för oss i kväll. Inte bara att vi måste starta bättre igen, mer att när man väl kommit tillbaka i en match, med en minut kvar, så måste man klara av att ta minst en poäng. Det här är tufft att svälja, sade Rangers forward Rick Nash till nhl.com efter matchen.

Rangers kom till spel utan en överkroppsskadad Mika Zibanejad. Hans plats i kedjan med Chris Kreider och Pavel Butjnevitj togs av David Desharnais. Det var den trion som förde Rangers in i matchen genom att stå för tre av lagets fyra mål. Gemensamt svarade trion för nio poäng, varav Desharnais hade tre passningspoäng.

Ondrej Pavelec stoppade 19 av 21 skott efter att ha ersatt Henrik Lundqvist.

N Y Rangers – Florida 4–5 (0–3, 3–1, 1–1)
N Y Rangers: Chris Kreider 2 (10), J.T Miller (4), Pavel Butjnevitj (9).
Florida: Aleksandr Barkov (8), Jamie McGinn (4), Micheal Haley (1), Jonathan Huberdeau (8), Denis Malgin (1).