• Publicerat 29 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Lucas Sandström stängs av efter tacklingen på Magnus Häggström.Foto: Bildbyrån

Efter 7–1 mot Almtuna borde det ha varit glädje i Modo. Men den glädjen förändrades till oro i samma ögonblick som Lucas Sandström sänkte kaptenen Magnus Häggström med en otäck huvudtackling.
– Det är någonting som måste bort från hockeyn. Sådant vill man inte se, säger Modos Martin Röymark till Hockeypuls om tacklingen.

Det var när Magnus Häggström sköt Modo till en 6–1-ledning som det smällde. Almtunas forward Lucas Sandström fullföljde en tackling på Häggström när han skulle börja jubla och sänkte Modokaptenen fullständigt.

Efter matchen rapporterades det att Häggström drabbats av en hjärnskakning till en följd av smällen.

Tacklingen skapade en hel del ilska på sociala medier när den kablades ut i går kväll. Men även Modos spelare var upprörda över Sandströms respektlösa uppträdande i situationen.

”VET INTE OM DEN TRÄFFAR I BRÖSTET”

– Jag tycker att tacklingen är riktigt ful, säger Modos norske forward Martin Röymark till Hockeypuls.
– Han kommer in i målgården och vad jag kan se på reprisen är det onödigt att komma in och tackla där, i huvudet. Det är någonting som måste bort från hockeyn. Sådant vill man inte se.

Lucas Sandström fick match penalty för tilltaget, men kommer antagligen att straffas betydligt hårdare än den automatiska avstängning på en match som det medför. Hans tränare Marcus Ragnarsson var försiktig i sin kommentar om händelsen efteråt.*
– Det var väl en tackling, sen vet jag inte om den träffar i bröstet eller hur det är, det är svårt att se på reprisen. Det måste man kanske kolla mer i slowmotion för att se var det verkligen är någonstans, säger Ragnarsson.