• Publicerat 30 november, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Lucas Elvenes.Foto: Bildbyrån/Ludvig Thunman

Lucas Elvenes har varit ett av utropstecknen för överraskningslaget Oskarshamn i Hockeyallsvenskan den här säsongen. Nu får chansen i SHL av Rögle i kvällens bortamöte med Brynäs.
– Jag blev lite överraskad när jag fick beskedet, säger 18-åringen.

21 poäng på 22 matcher. Det är Lucas Elvenes facit i Hockeyallsvenskan den här säsongen. Juniorforwarden, som draftades av Vegas Golden Knights i somras, har varit utlånad till Oskarshamn av Rögle. Men nu väljer alltså klubben att ge honom chansen i SHL.

Nye sportchefen Chris Abbott ser fram emot att se vad han kan göra i Rögle.
– Lucas har spelat bra i Oskarshamn och varit framgångsrik. Det ska bli spännande att få se honom spela med oss mot Brynäs i kväll, säger Abbott i ett uttalande på klubbens webbsida.

”TRIVS I OSKARSHAMN”

18-åringen själv blev tagen på sängen när nyheten kom.
– Jag blev lite överraskad när jag fick beskedet. Men det ska bli kul att få spela i Rögle igen och testa på SHL-spel. Jag trivs i Oskarshamn men målet är ju att få spela i Rögles A-lag, säger Lucas Elvenes som är son till Röglelegendaren Stefan Elvenes.

Hur länge han blir kvar i Rögle återstår att se.
– Vi vill i alla fall ta en närmre titt på Lucas och bekanta oss med honom, säger Chris Abbott.

Lucas Elvenes gjorde tolv SHL-matcher för Rögle redan i fjol. Då blev det till större delen spel i J20 SuperElit för forwarden, som noterades för 45 poäng på 41 matcher där som 17-åring.