• Publicerat 1 december, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
STÄNGS AV. Daniel Rahimi straffas för tacklingen på Einar Emanuelsson.Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Inte nog med att hans matchstraff gjorde att Luleå kunde vända gårdagens bortamöte med Växjö. Nu stängs backen Daniel Rahimi av i fem matcher.

Det var i tredje perioden av Växjös hemmamöte med Luleå som det smällde. Daniel Rahimi delade ut en hård tackling på motståndarnas forward Einar Emanuelsson. tacklingen bedömdes träffa huvudet och utmynnade i matchstraff för Rahimi.

Vid tiden för matchstraffet ledde Växjö matchen med 3–1. Efter att de fem minuterna hade passerat hade Luleå skjutit fyra raka powerplay-mål och gått fram till 5–3, siffror som laget också vann matchen med.

NYSS TILLBAKA FRÅN AVSTÄNGNING

Men det blir inte bara matchstraff för Rahimi, som var tillbaka i laguppställningen i går efter sin senaste avstängning för en bentackling mot Skellefteås Tim Söderlund. Den här gången stängs 30-åringen av i fem matcher. Disciplinnämnden bedömer att ”förseelsen innebär typiskt sett stor skaderisk och skada uppstår” plus att Rahimi på grund av sin senaste avstängning räknas som återfallsförbrytare.

Utöver att stängas av i fem matcher får Rahimi avstå 48 500 kronor i lön.