• Publicerat 1 december, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Kalle Miketinac.Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen

Lucas Elvenes försvann tillbaka till Rögle och Robin Söderqvist blev avstängd. För att täcka luckan har IK Oskarshamn hämtat in ett nytt lån. Det handlar om Frölundas juniorlandslagsman Kalle Miketinac.

IK Oskarshamn har drabbats av manfall sista tiden. Först kom beskedet att Rögle väljer att plocka tillbaka Lucas Elvenes från sitt lån, 18-åringen som hade svarat för 21 poäng på 22 allsvenska matcher. Sedan fick forwarden Robin Söderqvist matchstraff och avstängning i onsdagens match mot Bik Karlskoga. Därför tvingas klubben ta in ett nytt lån inför kvällens hemmamöte med Troja-Ljungby.

Den här gången handlar det om Frölundas lovande forward Kalle Miketinac. 18-åringen skadade sig tidigt på säsongen och har bara hunnit göra tre J20-matcher sedan återkomsten. Nu får han speltid i Hockeyallsvenskan för att få fart på benen.

SPELAR J20-MATCH I MORGON

– Vi behöver ta till en snabb åtgärd i det läget vi befinner oss. I Kalle får vi in en talangfull, offensiv och puckskicklig forward som påminner en aning om Lucas Elvenes. Vi är också väldigt tacksamma gentemot Frölunda som låter oss låna Kalle de kommande veckorna, säger sportchefen Per Kenttä i ett uttalande på klubbens webbsida.

Miketinac, som SHL-debuterade i fjol, finns på isen i kvällens match, men ska sedan spela J20-match med Frölunda i morgon. Från och med måndag kommer att tillhöra IKO under ett par veckor framöver.