Brynäs tog en tung seger mot topplaget Växjö. Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Efter den tunga perioden har Brynäs börjat hitta rätt igen. Under lördagen tog laget en mycket respektingivande seger mot Växjö med 2-1. 

Efter en långlivad krisstämpel kan äntligen Brynäs börja titta uppåt i tabellen. Efter den starka segern mot tabellettan Växjö, som var lagets femte vinst på de senaste sex matcherna, har Brynäs nu bara sex poäng upp till Luleå på slutspelsplatsen.

Det var Kevin Clark och Ryan Gunderson som bäddade för segern – tillsammans med målvakten Linus Fernström, som motade hela 30 skott. Först gav Clark hemmalaget ledningen med 1-0 efter endast två minuters spel – och sedan fyllde Gunderson på i ett anfall och skickade in 2-0 bakom Viktor Andrén i Växjös målbur.

Bortalaget lyckades putsa till siffrorna i den tredje perioden genom Erik Josefsson, som gjorde sitt första mål för säsongen. Men Brynäs fredade sitt mål under slutminuterna och kunde segerjubla när slutsignalen ljöd i Gavlerinken.

***

Luleå besegrade Linköping med 3-2 efter att Einar Emanuelsson – som i torsdags klev av isen mot Växjö på grund av en tackling – visat vägen med ett mål och en assist. Det matchavgörande målet stod Niklas Olausson för när det återstod fem minuter kvar av mittperioden.