Dmytro Timashov.
Nyheter

Timashov övertidshjälte efter solomål – när svenske lagkamraten fick matchstraff

Dmytro Timashov har inlett säsongen i AHL riktigt fint. I natt blev han på ett synnerligen läckert sätt övertidshjälte för sitt Toronto Marlies när Hartford Wolf Pack besegrades med 4–3. Tråkigare slut fick matchen för svenske lagkamraten Andreas Johnsson – som fick matchstraff.

Den före detta JVM-svensken Dmytro Timahsov spelade en ganska anonym roll i AHL under fjolårets rookiesäsong. Då samlade den tidigare Modo-forwarden ihop elva mål och 24 poäng på 63 matcher med Toronto Marlies, Toronto Maple Leafs farmarlag.

Det är en siffra han bör kunna klå den här säsongen. Timashov har nämligen ett betydligt högre tempo i sin produktion den här säsongen, mycket till följd av att han har fått en mer framskjuten roll i laget.

I natt blev 21-åringen övertidshjälte när Marlies slog Hartford Wolf Pack med 4–3 på hemmais. Målet var hans åttonde för säsongen –  och tredje på de två senaste matcherna. Det ger honom 15 poäng på 23 matcher så här långt. Målet i sig kan man se några gånger om…

SÄNKTE RANGERS LÖFTE MED TACKLING I RYGGEN

Timothy Liljegren, som dragits med en del skadebekymmer under hösten, plockade en assist i matchen. Han har åtta poäng (1+7) på 14 matcher för Marlies.

Den svensk i laget som har varit bäst under säsongen är annars Andreas Johnsson, som har nio mål och 18 poäng på 21 matcher. Han var emellertid poänglös i natt – efter att ha fått matchstraff i den tredje perioden.

Hans tackling i ryggen på New York Rangers-löftet Filip Chytil ansågs vårdlös nog för att rendera i 5+10 minuter. Chytil, som valdes i första rundan av draften i somras, fick avbryta matchen efter att ha sett rejält omtumlad ut till en följd av smällen.