Filip Karlsson.Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Rögle får klara sig utan Filip Karlsson. Med största sannolikhet för resten av säsongen.
– Det är tråkigt för både Filip och oss, säger sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

För drygt två veckor sedan bröt Filip Karlsson handleden i en match mot Färjestad. Förra tisdagen opererades han. Nu står det klart att skadan som 21-åringen drabbats av är allvarlig.
– Tyvärr så kommer Filip inte vara tillbaka på tre till fyra månader och då är säsongen troligen över. Det är tråkigt för både Filip och oss, säger Chris Abbott, Rögles sportchef.

Karlsson hade stått för 1+2 på tolv matcher och fick med sig 15 respektive 17 på de två första säsongerna han gjorde i SHL.
– Det känns jättetråkigt att säsongen troligen är över. Jag vill vara med på isen och hjälpa laget. Men det är bara att bita ihop och jobba hårt för att komma tillbaka ännu bättre, säger han.

Rögle fick däremot tillbaka sin tänkte målvaktsetta Ville Kolppanen idag. Han har missat hela säsongen på grund av en hjärnskakning och gjorde sin första träning med laget under dagen.
– Vi är glada över att se att Ville nu kan köra för fullt. Men han har varit borta länge och det kommer att ta tid innan han är i matchdugligt skick, säger Chris Abbott.