• Publicerat 4 december, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Johan Adolfsson.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Vita Hästen väljer att inte förlänga kontraktet med Johan Adolfsson. Därmed står den SHL-meriterade forwarden utan kontrakt efter sitt månadslånga provspel i Hockeyallsvenskan.
– Jag hade gärna stannat i klubben, säger Adolfsson till NT.

Han har varit hårt skadedrabbad och otursförföljd. Därför dröjde det ända till 7 november innan Johan Adolfsson fick ett kontrakt den här säsongen. Men det blev inte mer än åtta matcher med Vita Hästen i Hockeyallsvenskan.

Nu meddelar klubbar att 31-åringen får lämna klubben.
– Det blir ingen fortsättning för Johan. Vi har vägt in sportsliga och ekonomiska faktorer i vårt beslut, säger tränaren Jonas Johnson till Norrköpings Tidningar.

”AGENTEN HAR LITE TRÅDAR UTE”

Adolfsson, som hade en assist under sejouren i Vita Hästen, hade hoppats på en fortsättning.
– Spelmässigt har det känts bra och jag har fått mycket förtroende. Det enda som har fattats är poängen. Ibland har man flyt, ibland oflyt – jag hade inte turen med mig den här gången. Det är så här branschen funkar och det vet jag om, säger han till NT och hänvisar till att parterna var intresserade av en fortsättning men att det ekonomiska inte gick att lösa.

Trots tunga skadebesvär med bland annat hjärnskakningar är Örebrosonen inställd på att fortsätta karriären.
– Agenten har lite trådar ute. Jag är väldigt sugen på fortsatt spel, speciellt med tanke på hur spelet kändes i Hästen. Om det blir utomlands eller i Sverige spelar inte så stor roll. Det viktiga är att helheten fungerar med det sociala.