STÖKIGT. Joe Thornton hamnade i fokus efter sin tackling på T.J. Oshie – och hämnden från Tom Wilson.
Washington

Busens hämnd – sänker Joe Thornton: ”Det är bara skräp”

ANNONS

Det var heta känslor i mötet mellan Washington Capitals och San José Sharks. Oväntat nog med veterancentern Joe Thornton i centrum. Först sänkte legendaren T.J. Oshie med en tackling – sedan blev han själv nedslagen i ett slagsmål med Tom Wilson.
– Att göra sådant där uppsåtligt, det är bara skräp, röt San Josés coach Peter DeBoer med adress mot Wilson efter 1–4-förlusten.

Det var en match där Aleksandr Ovetjkin blev den första NHL-spelaren den här säsongen att nå 20 mål och samtidigt klättrade upp på 20:e plats i alla tiders målliga. Men där fokus hamnade på något helt annat. Mötet mellan Washington Capitals och San José Sharks blev nämligen oväntat het och ilsken historia. Mycket tack vare Joe Thornton.

38-åringen gjorde sig impopulär i Capital One Arena genom att sänka T.J. Oshie sent i den andra perioden. Thornton gick in med rumpan mot Oshie samtidigt som Washingtons forward föll till isen efter en närkamp med Logan Couture. Det fick till följd att Thornton träffade Oshies huvud med ändalykten och att amerikanen blev liggande på isen i smärtor.
– Han föll och jag träffade hans huvud lite grann, men det var ju inte så att jag försökte köra över honom. Det var bara olyckligt, sade Thornton till nyhetsbyrån AP efter matchen.

Washingtons spelare tycktes inte hålla med. När den tredje perioden startade, och Oshie inte kom till spel, klev Capitals buse Tom Wilson fram och utmanade Thornton på en fajt. Sharks veteran var inte sen att tacka ja, men fick inte mycket att säga till om. Efter ett par försök till slag skickade Wilson den 15 år äldre spelaren till isen.

”DET ÄR BARA SKRÄP”

Joe Thornton ryckte på axlarna åt det inträffade, men hans coach Peter DeBoer var desto mer upprörd över att Wilson gett sig på stjärnspelaren.
– Att gå in i omklädningsrummet (i periodpausen), tänka på det och komma ut i första bytet och göra det uppsåtligt så där, det är bara skräp, ansåg han på presskonferensen efter matchen.

Aleksandr Ovetjkin då? Jo, hans matchvinnande 2–0-mål i den andra perioden var inte bara hans 20:e för säsongen. Det betydde även att han klättrade upp på topp 20 över de främsta målgörarna i NHL:s historia. Den 32-årige ryssen passerade nämligen den i Hall of Fame nyligen invalde Mark Recchi efter att ha skjutit karriärens 578:e mål.
– Man hänger inte med alla killar han passerar. Först den där (Mike) Bossy-killen och nu den här Recchi-killen, säger Washingtons tyske målvakt Philippe Grubauer till AP.

Ovetjkin hade även en assist i matchen och har startat säsongen lysande med 28 poäng på 28 matcher.

I San José spelade Marcus Sörensen sin första NHL-match för säsongen och fick 14 minuters speltid. 25-åringen hade gjort 14 poäng (5+9) på 17 AHL-matcher för San José Barracuda innan han kallades upp av Sharks i helgen.

Washington – San José 4–1 (1–0, 2–1, 1–0)
Washington: Devante Smith-Pelly (4) Aleksandr Ovetjkin (20), Brett Connolly (4), Jakub Vrána (8).
San José: Timo Meier (3).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch