• Publicerat 5 december, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Roger Melin.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Han fick sparken av Brynäs blott åtta matcher in på säsongen, men tillhör fortfarande klubben. Nu får Roger Melin ett nytt uppdrag. Han lånas ut till allsvenska Almtuna för att ge klubbens ledarstab en boost. 
– Hans kunskap och rutin från de senaste 15 åren i svensk hockey kommer stärka ledarna och laget, säger Almtunas klubbchef Andreas Klingberg.

Efter att Roger Melin fått sparken av Brynäs i oktober föreföll det som om tränarkarriären var över. 61-åringen ställde sig skeptisk till en fortsättning om det inte var väldigt bra förutsättningar.

Nu blir det ändå en slags fortsättning för veterancoachen. Tidigt på tisdagsmorgonen kom beskedet att Brynäs lånar ut Melin till allsvenska Almtuna resten av säsongen. Tanken är att han ska agera mentor och bollplank för resten av klubbens ledare.

”VI ÄR MYCKET NÖJDA MED LÖSNINGEN”

– Almtuna ser verkligen fram emot att få in Roger. Hans kunskap och rutin från de senaste 15 åren i svensk hockey kommer stärka ledarna och laget. Att ha den kunskapen kommer sprida ett lugn bland våra spelare och även där kommer han fungera som ett bollplank och fungera som en samtalspart. Det här är en lösning som vi inte hade löst utan att ha ett gott samarbete med Brynäs. säger Andreas Klingberg, klubbchef i Almtuna.

Brynäs och Almtuna har haft en samarbete genom åren som till stor del gått ut på spelarutlåningar. Nu blir det alltså en tränarutlåning.
– Vi är mycket nöjda med lösningen, vi vet att Rogers erfarenhet kan ge god support och stöd åt ledarstaben i Almtuna, säger Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs IF.