• Publicerat 6 december, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jesper Bratt.Foto: All Over Press

I dag presenterar förbundskapten Tomas Montén bruttotruppen inför JVM. En spelare han knappast lär få tillgång till i den turneringen är Jesper Bratt. I natt svarade succéjunioren för två nya poäng i NHL när New Jersey slog Columbus med 4–1.

Med mindre än tre veckor kvar till JVM-starten kommer givetvis spekulationerna kring vilka svenskar i Nordamerika som Sverige kan tänkas få loss till turneringen i Buffalo. Alexander Nylander och Timothy Liljegren lär ligga bra till eftersom båda återfinns i AHL just nu, men däremot ser hoppet att få loss Jesper Bratt väldigt väldigt litet ut.

19-åringen går från klarhet till klarhet med New Jersey Devils och spelar just nu i lagets toppkedja med tidigare draftettorna Taylor Hall och Nico Hischier. I nattens möte med Columbus Blue Jackets slog trion till med sex poäng och hjälpte laget till en 4–1-seger.

Bratt sköt säsongens nionde mål och hade ytterligare en assist. Det ger honom 19 poäng på 27 matcher och en framskjuten placering i nykomlingarnas poängliga.

Marcus Johansson, som har dragits med skadebekymmer under hösten, hade en assist för Devils.

New Jersey – Columbus 4–1 (1–1, 2–0, 1–0)
New Jersey: Travis Zajac (1) (Marcus Johansson), Taylor Hall (9) (Jesper Bratt), Stefan Noesen (2), Jesper Bratt (9).
Columbus: Nick Foligno (6).