Jesper Sellgren fokuserar på Modo. Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson

Han har varit en av sin klubbs främsta backar hittills under säsongen. Nu placeras JVM-aktuelle Jesper Sellgren i Luleå till nästa säsong.
— Det är inget jag kan bekräfta. Eller neka, säger Modos genombrottsman till Mr.Madhawk.

Jesper Sellgren förväntas bli en av backarna när Tomas Montén idag presenterar sin bruttotrupp till kommande JVM. Enligt uppgifter till Expressens Mr.Madhawk ska dessutom backen vara klar för Luleå i SHL. Men det är inget 19-åringen varken vill bekräfta eller dementera.
— Det är inget jag kan bekräfta. Eller neka. Så vi får ta det efter säsongen, säger Sellgren själv till Mr.Madhawk där han även bekräftar att Luleå är en av klubbarna som visa intresse.

HADE KUNNAT BLI SHL REDAN I ÅR

Jesper Sellgren är ursprungligen från Örnsköldsviks SK, men har spelat hela sin juniortid i Modo där han vunnit två JSM-guld. Han är högaktuell till att plockas ut till JVM av förbundskapten Tomas Montén efter att han stått för en mycket fin säsong i allsvenska Modo.

Men det hade kunnat bli SHL redan till den här säsongen.
— Jag hade anbud, men det var inget jag kollade på så mycket. Jag kände rätt tidigt, och min agent också, att detta var det bästa alternativet för mig, berättar han om beslutet att stanna i Modo.

Sellgren har hittills under säsongen stått för sju poäng och klockar för tillfället tredje mest istid i Hans Särkijärvis manskap.