Niklas Rubin.Foto: Bildbyrån

Tingsryd besegrade till slut Leksand i en svängig match. Daniel Öhrn blev matchhjälte när han avgjorde straffläggningen.

Efter en och en halv minut hade Leksand tagit ledningen med 2–0 efter mål av Johan Porsberger efter 26 sekunder och ett andra mål av Martin Karlsson. Tingsryd tog omgående time out. Något som fungerade för minuter senare hade man både reducerat och kvitterat. Först genom Emil Forslund och sen genom Axel Levander.

Enda målet

Vändningen var ett faktum när Tingsryds Mathieu Tousignant gjorde andra periodens enda mål. Men i powerplay lyckades Leksands Anton Öhman kvittera och ta matchen till förlängning. En förlängning som blev mållös och i den efterföljande straffläggningen gjorde Daniel Öhrn det enda målet och fixade extrapoängen åt Tingsryd.