Anton Forsberg byttes ut efter att Alexander Ovechkin gjort mål på honom.Foto: Getty Images

Det var två lag på varsin sida av formtabellen som möttes i Capital One Arena i Washington. Hemmalaget Capitals hade två raka segrar, medan motståndarna Chicago Blackhawks kom till spel med fyra raka förluster. Nicklas Bäckström, Tom Wilson och Alexander Ovechkin såg till att det blev en femte när de med elva poäng såg till att Blackhawks besegrades med 6-2.

Nicklas Bäckström hade tidigare under säsongen en mörkare period när han gick poänglös från sju raka matcher. Dessutom har han varit mållös under en längre tid. Men nu verkar han ha fått igång poängproduktionen igen och inatt kom också ett välbehövligt mål (samt två assist) mot Chicago.

Men hans lagkamrater Alexander Ovechkin och Tom Wilson var snäppet värre. 23-årige Wilson slog till med karriärens första fyrapoängsmatch när han gjorde två mål och två assist. Alexander Ovechkin gjorde 3-0-målet och spelade fram till tre andra.

DJOOS HADE EN ASSIST – FORSBERG UTBYTT

Christian Djoos spelade fram till ett av målen för Washington. Chicagos svenske målvakt Anton Forsberg fick en mardrömsmatch i sin åttonde start för säsongen med tre insläppta mål på tio skott och byttes ut efter 15:22 när Ovechkin gjorde 3-0.

Efter Washingtons chocköppning fick Chicago i slutet av den första perioden kontakt när Lance Bouma reducerade. Men i slutet av den andra kunde Brett Connolly göra 4-1 och i den tredje gjorde Evgeny Kuznetsov 5-1.

Matchen slutade tillslut 6-2 efter totalt elva poäng totalt från Alexander Ovechkin, Tom Wilson och Nicklas Bäckström.

VIDEO: NICKLAS BÄCKSTRÖM GÖR 1-0: