Michael Raffl gjorde ett viktigt mål.Foto: Icon Sportswire

November är känd för att vara en mörk månad. För coachen Dave Hakstol och hans Philadelphia Flyers var den becksvart med tio raka förluster mellan 11 november och 2 december. Men inatt kom andra raka segern när Edmonton besegrades på bortaplan med 2-4.

På 90-talet lanserade Pet Shop Boys sin slagdänga ”Go west” som blev omåttligt populär. Frågan är om inte Philadelphia Flyers borde införa låten som någon slags hyllningslåt till deras pågående roadtrip i västra Kanada.

Efter tio raka förluster satte de sig på planet och i sin första match på bortaturnén i måndags slog de tillbaka Calgary med 2-5. Inatt kom andra raka segern, för andra gången för säsongen, när Edmonton besegrades med 2-4.

EDMONTON TOG LEDNINGEN

Det var dock Oilers som tog ledningen i den andra perioden genom Leon Draisaitl. Men Philadelphia vände på steken i mitten av matchen genom mål av Jordan Weal och Dale Weise. När sedan Michael Raffl i inledningen av den tredje satte dit 1-3 spelade det ingen roll att Ryan Nugent Hopkins reducerade för hemmalaget.

Raffls viktiga mål kom till efter slarv från Edmonton.

Wayne Simmonds kunde avgöra med sitt 2-4-mål. Nu har Philadelphia en match kvar på sin turné i väst. Vancouver tar emot inatt.

GO WEST MED PET SHOP BOYS: