• Publicerat 7 december, 2017
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen

Med två förluster var i ryggen var både Frölunda och Karlskrona bestämda på att studsa tillbaka på en vinnande väg. Och i kvällens möte i Scandinavium var det Frölunda som drog längsta strået efter att Max Friberg blivit tvåmålsskytt.
– Han har jobbat så oerhört hårt och betyder så mycket för oss så det värmer lite extra, säger Roger Rönnberg till Cmore efter vinsten i Scandinavium.

Hemmalaget inledde starkt och första perioden präglades av spel i Karlskronas zon. Men precis som göteborgarna väntat sig var blekingegänget beredda på kontring när Frölunda gjorde minsta miss. Och Karlskrona hade sina chanser. Filip Cruseman och Kristoffer Söder kom till ett 2 mot 1-läge och Henrik Törnqvist fick chans mot Frölundamålvakten i ett friläge. Men de lyckades inte få hål på Johan Mattsson och Frölunda hade överlägset flest chanser i första perioden.

Ledningsmålet för Göteborgslaget i slutet av första perioden blev ett efterlängtat sådant för målskytten Max Friberg. Han har gått över 20 matcher utan mål, så länge har han aldrig tidigare haft torka. I ett långt anfall av Frölunda där Joel Lundqvist spred energi runt kassen fick till slut backbjässen Mike Weber till ett skott från ovanför ena tekningscirkeln som sedan styrdes in av Friberg.

I andra perioden dominerade Göteborgslaget och kom till flera långa anfall där Karlskrona hölls fast i egen zon. Friberg blev tvåmålsskytt med ett direktskott på blålinjen, efter en skottfint av kollegan John Nyberg. Innan perioden var över hann dessutom Ryan Lasch pricka in ett friläge till 3-0 efter en riktig smörpassning från Mike Weber.

 Karlskrona reducerade genom Carl Persson i den tredje perioden, men innan dess hade Victor Olofsson gjort ytterligare ett mål för Frölunda. Matchen slutade 4-1 med en klar skottfördel för hemmalaget (44-18).

Erbjudandet från SHL:s nya huvudsponsor: Få 200 kr i riskfritt spel när du spelar för 500 kr på hockey - varje vecka!