Roger Melin och Niklas Wikegård under SHL:s upptaktsträff i höstas.Foto: Bildbyrån

Tidigare i höstas fick Roger Melin kicken av Brynäs efter en taskig start av SHL. I veckan blev det klart att han lånas ut till Almtuna – men inte som tränare. Istället ska 61-åringen fungera som mentor och bollplank åt Marcus Ragnarsson och Martin Gudmundsson.

13 oktober sparkades Roger Melin från sitt tränaruppdrag i Brynäs, klubben han vann guld med 1999. Men han står fortfarande under kontrakt med Gävleklubben och i veckan blev det klart att han lånas ut till Almtuna i Hockeyallsvenskan.
— Tanken är att jag ska stötta ledarteamet om de behöver hjälp eller fastnar, berättar Roger Melin för Uppsala nya tidning.

SKA INTE KÄNNA SIG HOTADE

Tanken är att han ska fungera som mentor åt Marcus Ragnarsson och Martin Gudmundsson och att de ska träffas och bolla en till två gånger i veckan. Melin är mycket noga med att poängtera att han inte har för avsikt att bli en del av den dagliga verksamheten gällande a-laget. Ragnarsson och Gudmundsson ska därför inte känna sig hotade av hans intåg.
— Jag är här för att jag hoppas kunna bidra med något och vill inte oroa eller trampa någon på tårna. Om den känslan finns så kliver jag år sidan direkt, säger han.

61-åringen har tränat klubbar i över 30 år och tar sig nu alltså an en helt ny roll. Något som en annan hockeypersonlighet rekommenderat honom att göra under en längre tid.
— Det där med att stå på isen och träna ett lag … det har jag gjort. Det känns som om den tiden är förbi. Niklas Wikegård har sagt till mig i flera år att jag borde sluta och göra något annat inom hockeyn, något åt mentorshållet.

Melin berättar också för tidningen att det är helt klart att han kommer ingå i tabellfemmans organisation resterande del av säsongen. Sen får utvärdering ta vid om hur det blir i framtiden.