Tommy Enström.Foto: Bildbyrån

I oktober 2016 bröt han armen. I december 2017 gör han comeback. Tommy Enström är redo för spel.
– Vi ska matcha in Tommy försiktigt, säger Modos tränare Hans Särkijärvi till Hockeypuls.

Det var i oktober förra säsongen som Tommy Enström, i en match mot Västerås, drabbades av ett brott på underarmen. Han tvingades till en operation och den förväntade läketiden var åtta veckor. Men operationen blev inte lyckad och han tvingades till en ny sådan. Säsongen var över.
– Naturligtvis oerhört surt när jag tränat hårt för att vara tillbaka efter utsatt tidsschema och såg fram emot att spela under andra delen av säsongen när det verkligt roliga ska börja, sade Enström till Modos hemsida då.

Även den här säsongen har månaderna gått utan att backen varit redo för spel. Men nu är han tillbaka. Han finns med i truppen till lagets möte med Tingsryd.
–  Vi ska matcha in Tommy försiktigt och vi gör det för att han ska vara färdig när Jesper Sellgren är borta och spelar junior-VM, säger tränaren Hans Särkijärvi till Hockeypuls.

Efter ett decennium i andra klubbar gjorde den rutinerade herren comeback i Modo till förra säsongen men det har alltså bara blivit 15 matcher. Men nu är 31-åringen alltså tillbaka – efter 14 månader utanför laguppställningen.
– Det har hela tiden känts bättre och bättre och jag har gått hårdare och hårdare på träning. Handleden känns bra och starkare och vi har även tillsammans hittat sätt att tejpa den för att få den mer stabil, säger han till Modos hemsida.