Ville Kolppanen blir kvar i Rögle. Foto: Bildbyrån

Rögles finske målvakt Ville Kolppanen har inte spelat en sekund för Rögle ännu. Men nu är han redo för comeback.
– Jag är redo att spela nu, säger målvakten till HD.se.

Rögle har sedan Ville Kolppanen ådrog sig en hjärnskakning inför SHL-premiären haft det struligt på målvaktssidan. Unge Emil Kruse fick dra ett tungt lass i början av säsongen vilket gjorde att man värvade den kanadensiske målvakten Justin Pogge. Pogge har blandat storspel med mindre bra insatser. Men nu är alltså Kolppanen redo för comeback och kanske kan han erbjuda lite trygghet i målet.
– Jag är redo att spela nu. Det är inte raketforskning att vara målvakt, utan jag måste bara stoppa pucken för att hjälpa laget att vinna. Jag har spelat i 21 år och är du borta i tre månader måste du vara mentalt stark för att vara redo när du är tillbaka.

En bit till toppform

Men någon toppform är han inte i ännu och påpekar själv att det kan ta tid innan han är tillbaka där han var innan skadan.
– Jag behöver absolut träna mer och mer hela vägen men du frågade mig när jag är redo för match och det är jag nu, säger han till HD.se.