Johan Alm.Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg

En handledsskada som tvingade backen till operation har hållit Skellefteås Johan Alm borta från spel sedan kvartsfinaluttåget mot Frölunda i slutet av mars. Men nu rapporterar Norran att 25-åringen närmar sig comeback.

Det är en handledsskada som länge gäckat Johan Alm och som innan seriepremiären av årets säsong tvingade honom till operation. Det pratades om sex-åtta veckors frånvaro. Det har dröjt betydligt längre än så. Men nu ska Skellefteåbacken vara redo för spel igen.
— Mycket tyder på att han spelar ikväll (Mora hemma, reds anm), sa tränaren Stefan Klockare till Norran under förmiddagen.

Den smarte tvåvägsbacken har Skellefteå AIK som moderklubb, men SHL-debuterade faktiskt säsongen 2009/2010 för Frölunda där han gjorde två matcher.
Säsongen efter kom a-lagsdebuten i moderklubben och sedan 2011 har han varit bofast i SHL.
Kraftpaketet har vunnit två SM-guld med Skellefteå.