Matthew Tkachuk var inblandad i en del heta dueller inatt.Foto: Getty Images

Toronto lyckades besegra Calgary efter straffar inatt. En omtalad situation inträffade i den första perioden när Calgarys unge energiforward Matthew Tkachuk delade ut en spearing på Torontos Matt Martin – från båset.

Matthew Tkachuk är son till NHL-legendaren Keith Tkachuk som gjorde sig känd som en tuff powerforward under karriären.
Sonen verkar inte vilja vara sämre och i nattens möte mot Toronto delade han ut en spearing på Matt Martin. Från båset.

Torontos coach Mike Babcock var mindre nöjd med tilltaget.
— Juniorhockeygrejer, sa han till TSN.

KAN STÄNGAS AV

Situationen inträffade i den första perioden och nu riskerar 19-åringen att stängas av för andra gången på mindre än en månad. Han stängdes av en match efter en händelse mot Detroit i mitten av november och nu kan det alltså vara dags igen.

Matthew Tkachuk draftades som nummer sex totalt av Calgary ifjol och tog omgående en plats i NHL. Den tunge vänsterforwarden har till dags dato stått för 65 poäng på 102 NHL-matcher och dragit på sig 134 utvisningsminuter.