Händelsen utspelade sig i Kristianstads ishall.Foto: Bildbyrån

Under gårdagens toppmöte i Hockeyettan mellan Kristianstad och Kallinge/Ronneby tog en bortasupporter strupgrepp på en kvinnlig publikvärd. 
— Det här är inget vi kan acceptera i vår hockeyarena, säger Kristianstads ordförande Christian Falk till Kristianstadsbladet.

Kristianstad var inför säsongen tippade i toppen av den södra Hockeyettan. Men spelet har hackat och gårdagens hemmamöte mot serieettan Kallinge/Ronneby, som vid vinst skulle tagit ett rejält kliv till säkrad serieseger, var viktig för båda lagen. Men en bortasupporter brydde sig mer om huruvida det fanns ett programblad tillgängligt än hur det gick i själva matchen. När han fick ett negativt svar gick han senare till attack.
— Han tyckte att det var dålig service och var arg under större delen av matchen. Sedan går han till fysisk attack mot publikvärden, säger Christian Falk till Kristianstadsbladet.
— Hon blev chockad och fick smärta i halsen, säger Robert Loeffel, informatör hos polisen.

RINGA MISSHANDEL

Kristianstad vann till slut matchen efter övertid och det var först efter slutsignal händelsen, som inträffade i en periodpaus, polisanmäldes.
En anmälan om ringa misshandel är upprättad. Men än är mannen, som fördes ut ur Kristianstads ishall av ordningsvakter direkt efter händelsen, inte identifierad.
— Det här är inget vi kan acceptera i vår hockeyarena och kan vi få en identitet på den här mannen så kommer vi att ta ett snack med honom också, säger Christian Falk.

Spela på svensk hockey - från SHL till Hockeytvåan! Bli kund nu och få ett gratisspel i veckan - hela året ut!