Tony Mårtensson.Foto: Henrik Skoglund

Inför säsongen återvände Tony Mårtensson till Linköping – tilltänkt att bli en nyckelspelare. 
Men forwarden har inte lyckats göra mål än. På hela 25 matcher (!). 
– Jag vet inte riktigt vad LHC hade hoppats på, men klart att de också hade önskat sig mer poängmässigt, säger han till Corren. 

Många LHC-fans minns nog Tony Mårtensson i sina bästa dagar i klubben. Tillsammans med radarpartnern Mattias Weinhandl öste duon in poäng och låg högst upp i poängligan kontinuerligt.

I år är Mårtensson tillbaka hos östgötarna. Men vad han lyckades med förr i tiden, har han inte gjort nu. 37-åringen står mållös över samtliga 25 matcher hittills i SHL.
– Jag förstod att det skulle bli svårt och annorlunda. Folk har den synen att man ska komma hit och göra 60 poäng igen. Det visste jag att jag absolut inte skulle göra, säger han till Corren.

Hans kontrakt med LHC går ut efter våren nästa år, och om det blir en förlängning har han ingen aning om.
– Jag vet inte riktigt vad LHC hade hoppats på, men klart att de också hade önskat sig mer poängmässigt. Det blir säkert inget framtidssnack förrän efter slutspelet och det gör LHC helt rätt i.

”DET ÄR ALLDELES FÖR DÅLIGT”

LHC-veteranen ser sig dock ha en annan roll än att vara en poängspelare. Men samtidigt förstår han att utdelningen som saknats inte ser bra ut.
– Jag ser mig själv mer som en lagspelare nu. En bricka i spelet. Jag tycker ändå att det gått bättre och bättre och att jag fått spela mer i viktiga situationer, men självklart vill jag göra mer poäng. Noll mål efter 25 matcher är alldeles för dåligt. Det fattar jag också.