SHL

Stor ovisshet kring målvaktstalangen: ”Hoppas på ett besked de närmaste dagarna”

ANNONS

Brynäs förlängde idag kontraktet med Linus Fernström för resten av säsongen. Samtidigt finns en stor ovisshet kring Felix Sandströms fortsatta spel. Problem med magmunnen gör att han inte är nära spel.
– Han har problem att tillskanska sig näring och vätska, säger sportchefen Stefan Bengtzén till hockeysverige.se.

När både Felix Sandström och David Rautio hamnade på frånvarolistan tog man in Linus Fernström på ett korttidskontrakt. Idag förlängde man Fernströms kontrakt, vilket gör att han är en Brynässpelare resten av säsongen.

David Rautio är tillbaka i spel – men Felix Sandström är det inte. Det är med andra ord enkelt att tolka förlängningen av Fernström som att Brynäs inte räknar med Sandström resten av den här säsongen, även om sportchef Bengtzén inte vill gå så långt. Sandström har inte stått någon match sedan slutet av oktober. Då stod han bara en period mot Färjestad innan han bröt matchen. Senast han spelade en hel match var den 19:e oktober.
– Jag skulle inte säga att det är en bonus om han kan spela. Jag ser det som att om han kommer tillbaka har vi tre kompetenta SHL-målvakter som vill spela, och då får vi se hur vi löser situationen då, säger sportchefen Stefan Bengtzén till hockeysverige.se.
– Felix har ju varit borta länge så vi får se när han är kry och redo för att spela.

Hade ni förlängt med Fernström om Sandström hade varit nära spel nu?
– Det är en hypotetisk fråga. Jag kan inte svara på den. Fernström har gjort det fantastiskt bra. Han har löst det här med bravur. Och jag kan ju inte stå här med en målvakt nu, så det var ett enkelt beslut. Utifrån mitt perspektiv har jag skaffat mig ett bra läge nu med tre målvakter.

Men problemen kring Felix Sandström är oroande. Man vet inte exakt vad som är felet, men att det rör magmunnen tycks vara klart.
– Det är något bekymmer med magmunnen. Jag är ingen doktor men man har snackat om att det kan vara ett bråck på magmunnen. Men vi vet inte riktigt än.
– Han har varit igång och tränat på en skaplig nivå, lite i rehabsyfte. Sen går han parallellt på undersökningar för att få reda på vad det är för problem han har. Vi hoppas på ett utlåtande eller ett besked de närmaste dagarna faktiskt. Vi vill ju ha ett besked med vad som gäller och vad som kommer hända.

Är det just matchsituationer han inte klarar av, eller är det fysiska aktiviteter?
– När man har problem med magmunnen kan man inte tillskansa sig näring och vätska – och det är ju ganska viktigt för en elitidrottsman. Jag är ju ingen läkare men det är problemet. Så det är stark fysisk aktivitet som inte funkar, det vill säga både match och träning.

Felix Sandström

Inför säsongen skulle Felix Sandström operera magmunnen, men operationen ställdes in. Det kan bli aktuellt med en sådan nu i stället.
– Ja, det var ju de bekymren man tittade på då också. Man utreder ju det hela på nytt. Så får vi ett utlåtande nu som säger att han ska opereras känner jag bara: ”Bra, gör det den här gången då”.

Stefan Bengtzén säger att allting är väldigt oklart men att man inte tror att problemen ska gäcka honom under hans fortsätta karriär, eller innebära en fara för densamma.
– Det kan jag förstås inte svara på – men jag varken hoppas eller tror det.

Brynäs kom precis hem efter en fem dagar lång roadtrip i Tjeckien och Luleå, och möter i morgon just Luleå på hemmaplan. När lagen möttes igår vann Brynäs med 6-1.
– Det blir en spännande lördag. Vi känner ju Bulan väl och han var nog inte så glad över att förlora med 6-1 igår, och det kommer vi nog bli varse i morgon. Det gäller att vi är stridslystna.
– En sån här turnévecka sätter sina spår. Nu vann vi igår och då är det mycket som är positivt, men det är viktigt att vi rent fysiskt kommer upp igen och att vi orkar hitta ett nytt fokus, avslutar sportchefen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL