• Publicerat 12 december, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Fredrik Hallberg.Foto: Bildbyrån/Ludvig Thunman

Det fortsätter att hända grejer i Pantern. Efter att Joakim Tillgren fick lämna rollen som sportchef står det nu klart att tränaren Håkan Åhlund lämnar rollen i båset och tar hand om det sportsliga. Ny tränare blir hans tidigare assistent, Fredrik Hallberg.

Sportsligt sett har säsongen varit en succé, men vid sidan om har det varit rörigt värre i IK Pantern. Under sommaren var det oklart om klubben över huvud taget skulle få behålla sin plats i Hockeyallsvenskan på grund av att man lämnat in bokslutet för sent. Därefter har många av rubrikerna kring klubben kretsat runt skatteskulder och den oväntade uppsägningen av sportchefen Joakim Tillgren.

Nu kommer nästa nyhet kring klubben. På tisdagen meddelar IK Pantern att man gör ytterligare förändringar i klubben. Nu är det huvudtränaren Håkan Åhlund som lämnar båset och blir sportchef medan hans assisterande tränare Fredrik Hallberg får huvudansvar för lagets prestation på isen.

SKA BIDRA TILL EN PROFESSIONALISERING

”Håkan Åhlund ansvarar för hela organisationen runt IK Panterns A-lag. Han har ansvaret för spelarkontrakt, agentkontakter och spelaravtal. Håkan sköter dessutom den löpande kontakten med andra klubbar. Fredrik Hallberg ansvarar för laguttagning, match- och träningsplanering samt att leda laget i samband med match. Håkan Åhlund och Fredrik Hallberg arbetar, precis som tidigare, nära varandra med den dagliga verksamheten vilket omfattar allt från analys av motståndare, planering av spelsystem, scouting till den långsiktig idrottslig planering”, skriver Pantern på sin hemsida.

49-årige Hallberg har varit assisterande tränare i Pantern de två senaste säsongerna. Innan dess coachade han Tyringe i Hockeyettan.

Klubben skriver vidare att förändringen sker för att göra klubben mer professionell än tidigare.
”Den nya organisationen kommer att stärka IK Pantern som elitförening och bidra till den professionalisering som nu sker helt i enlighet med klubbens långsiktiga sportsliga ambitioner.”