• Publicerat 13 december, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
ÖVERKÖRNING. Connor McDavids uppvisning lämnade John Tortorella mållös.Foto: Getty Images

Connor McDavid hade stor uppvisning i natt. Med ett mål och tre assist sänkte han Columbus Blue Jackets – och lämnade motståndarcoachen John Tortorella mållös. 
– Jag kommer inte att svara på några frågor, sade Tortorella under sin 14 sekunder långa presskonferens efter Blue Jackets 2–7-förlust.

Connor McDavids säsong har inte varit enligt förväntningarna. Mycket på grund av Edmonton Oilers underprestation. Efter fjolårets poängligaseger och Hart Trophy-vinst förväntade sig de flesta att 20-åringen skulle ta ytterligare ett kliv framåt i sin produktion, men inför nattens möte med Columbus Blue Jackets på bortais befann sig kanadensaren faktiskt utanför poängligans topp tio. Efter matchen gjorde han det däremot inte.

McDavid bjöd nämligen på stor underhållning och noterades för ett mål och tre assist när Columbus besegrades med 7–2.
– Vi lyckades rulla fyra kedjor. Special teams fungerade bra, speciellt powerplayet, men vi spelade bra i numerärt underläge också, säger McDavid till nhl.com.

Efter att ha haft två assist i andra perioden, där Oilers gick från 1–0 till 5–0 och fick fjolårets Vezina Trophy-vinnande målvakt Sergej Bobrovskij utbytt, avslutade han matchen med ytterligare 1+1 mot inbytte Joonas Korpisalo i den tredje. Utdelningen ger McDavid 17 poäng (3+14) på sina tolv senaste matcher och totalt 39 poäng (12+27) på 31 matcher den här säsongen. Därmed är han nu bara tre poäng efter Tampa Bay Lightnings superduo Nikita Kutjerov och Steven Stamkos, som toppar poängligan med 42 poäng vardera.

”HA EN TREVLIG KVÄLL”

Om McDavid hade en bra natt kan man säga det motsatta om Columbus coach John Tortorella. Efter matchen var han så upprörd att hans presskonferens bara varade i 14 sekunder.
– Hörni, jag vet att ni har ett jobb att göra, men jag svarar inte på några frågor i kväll. Det är ingen idé för mig att ens försöka svara på frågor den här kvällen. Jag är ledsen för det. Ha en trevlig kväll, sade Tortorella innan han lämnade rummet.

I Edmonton fortsätter finländaren Jesse Puljujärvi att gå bra. 19-åringen, som fortfarande är junior, hade 1+1 i natt och har fem poäng på sina fem senaste NHL-matcher. Totalt har det blivit fem mål och sju poäng sedan han återvände till Edmonton efter en sejour i AHL.

Adam Larsson saknas fortfarande i Oilers på grund av skada.

Columbus – Edmonton 2–7 (0–1, 0–4, 2–2)
Columbus: Oliver Bjorkstrand (6), Jack Johnson (2).
Edmonton: Zack Kassian (3), Ryan Nugent-Hopkins (12), Matt Benning (4), Milan Lucic (7), Mark Letestu (7), Jesse Puljujärvi (5), Connor McDavid (12).