• Publicerat 13 december, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Daniel Larsson.Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

Daniel Larsson hade en bra SHL-karriär och gjorde även en sejour i Nordamerika och Detroit Red Wings organisation. Men sedan målvakten lämnade Luleå för två år sedan har det varit tyst om 31-åringen.
– Jag jobbar och kör traktor nu och har inga direkta planer på att spela något mer, berättar han i en intervju med NSD.

Daniel Larsson slog igenom stort i SHL med två starka säsonger för Djurgården mellan 2006 och 2008. Det gjorde honom till landslagsmålvakt och bidrog till att han fick ett NHL-kontrakt med Detroit Red Wings.

Efter hemkomsten från Nordamerika 2010 blev det ytterligare sex säsonger i SHL med HV71, AIK och Luleå innan han försvann från kartan som 30-åring 2016. Sedan dess har det inte blivit något mer spel för norrbottningen.

”JAG HAR INTE SUGET LÄNGRE”

Nu visar det sig mycket riktigt också att han har valt att lägga ned i karriären. I en intervju med NSD bekräftar han beslutet.
– Jag jobbar och kör traktor nu och har inga direkta planer på att spela något mer, säger han till tidningen och utvecklar beslutet.
– Jag har inte suget för det mer. Vi var lite less på att resa runt och flytta och fara. Få in ungarna på förskola och hela den biten. Suget finns inte riktigt där längre för att lägga ner den tiden som behövs.

Daniel Larsson trivs ändå bra med den lite mer flexibla tillvaron efter hockeykarriärens avslut.
— Jo, jag har haft det här som plan hela tiden när jag lägger av. För mig är det inga problem. Jag jobbar som traktorförare åt ett företag här i Boden och har ett hus här. Jag kan umgås med min familj och har det bra, säger han till NSD.