• Publicerat 13 december, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
FIlip ChytilFoto: Getty Images

Det blir en del spelare med NHL-meriter i junior-VM. Senast i raden att släppas till turneringen: Tjeckiens superlöfte Filip Chytil.

Han togs ut i den preliminära truppen förra veckan. Nu står det också klart att Tjeckien får använda sig av Filip Chytil i JVM som går av stapeln kring årsskiftet. New York Rangers bekräftar att man släpper sin guldklimp.

Chytil valdes i förstarundan som nummer 21 i sommarens draft och blev med det Rangers andraval efter att man tidigare valt Lias Andersson. Den tjeckiska 18-åringen har sedan sommaren utvecklats i rask takt. Han fick till och med inleda den här säsongen med två NHL-matcher.

Därefter skickades han ned till farmarlaget där poängproduktionen varit stark. Det har blivit 5+7 på 15 framträdanden för Filip Chytil.

Sverige möter Tjeckien i sin andra match i JVM.