• Publicerat 13 december, 2017
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Filip Gustavsson.Foto: Bildbyrån/Anders Bjurö

Luleå ser ut att tappa sitt målvaktslöfte Filip Gustavsson. Stanley Cup-mästarna Pittsburgh är sugna på att plocka över honom till nästa säsong.
– Det tror jag absolut vi kommer göra, säger klubbens assisterande general manager Bill Guerin till NSD.

Tidigare har NSD meddelat att Luleå är på jakt efter Tingsryds dundersuccé Niklas Rubin. Han kan vara en tänkbar ersättare till juniormålvakten Filip Gustavsson, som av allt att döma kommer spela i Nordamerika nästa säsong.

Gustavsson draftades i andrarundan 2016 och Pittsburgh vill plocka över talangen efter den här säsongen.
– Ja, det tror jag absolut att vi kommer göra. Filip är en stor del av vår framtid.  säger Bill Guerin som är assisterande general manager i Penguins, till NSD.

”KAN INTE VINNA UTAN BRA MÅLVAKTER”

De två senaste årens Stanley Cup-mästare har storslagna planer för sitt målvaktslöfte och tror han har en ljus framtid på andra sidan pölen.
– Du kan inte vinna utan bra målvakter. Filip har inte bara vad som krävs fysiskt och mentalt för att spela i NHL – han har vad som krävs för att vara en riktigt bra NHL-målvakt.

Filip Gustavsson har annars inte direkt haft någon lysande förstahalva på säsongen i Luleås tröja. Han har spelat tio matcher, släppt in 3,04 mål per match, och räddat blygsamma 88,7 procent av skotten.

De kommande veckorna har han dock chansen att återupprätta sitt fina rykte då han går in i JVM-turneringen som den på förhand givna målvaktsettan för Juniorkronorna.