• Publicerat 13 december, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jimmie Ericsson.Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson

I går kom beskedet att Jimmie Ericsson, 37, satsar vidare på hockeyn. Under onsdagen meddelade Skellefteå AIK att man skrivit nytt kontrakt med sin tidigare lagkapten.
– Det är en stor glädje att få spela hockey igen, säger Jimmie Ericsson.

Karriären såg ut att vara över. Jimmie Ericssons knäproblem hade hämmat honom på isen hela förra säsongen och kunde ha tvingat honom att ge upp alla förhoppningar på en fortsättning. Men så blev inte fallet.

Tack vare idogt arbete och rehab gjorde 37-åringen comeback i Hockeyettan med SK Lejon för ett par veckor sedan. I går meddelade han för Norran att han ämnade göra comeback helt och hållet och i dag kom beskedet att han återvänder till Skellefteå AIK, klubben han har representerat i tio av de elva senaste säsongerna.
– Han visste inte om han skulle kunna fortsätta så han har rehabat i lugn och ro för att testa om det gick, säger Skellefteås sportchef Micke Lindgren i ett pressmeddelande.
– Skulle han komma tillbaka så skulle han göra det hel och frisk, utan värk. Vi kom överens om att ta ny kontakt om det skulle bli en fortsättning, vilket han gjorde i förra veckan. Och igår testades han av (fystränare Stefan) Thomson och Karin (Rundblad, lagläkare), och allt ser lovande ut.

”HADE INTE SÅ STORA FÖRHOPPNINGAR”

Resten av året kommer Jimmie Ericsson att ägna åt hård träning för att sedan kunna göra SHL-comeback efter årsskiftet.
– Han har varit på is med U20, vårt hockeygym och Lejon. Nu väntar några veckors träning med laget då han får köra ordentligt och hårt för att vänja kroppen. Sedan är planen att han ska matchas in under januari, säger Micke Lindgren.

Att det blir en ny vända i SHL kom som något av en överraskning för Jimmie Ericsson själv.
– Jag hade inte så stora förhoppningar efter fjolåret men jag har tränat på med rehab och har inte haft ont sen augusti. Det gjorde att jag började hoppas på en comeback, berättar han.
– Nu väntar fortsatt hårt jobb, och det kommer inte bli spel för mig den första tiden. Men det är en stor glädje att få spela hockey igen och vara tillbaka i laget!

Det nya kontraktet med Skellefteå gäller resten av säsongen för veteranen, som fyller 38 år i februari. Sedan tidigare har han vunnit två SM-guld med Skellefteå, ett VM-guld med Tre Kronor och därutöver en Gagarin Cup med SKA Sankt Petersburg. Nästa SHL-match blir nummer 500 och nästa mål nummer 100 i karriären.