• Publicerat 13 december, 2017
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Stefan Noesen och Jesper Bratt.Foto: Getty Images/Bruce Bennett

New Jersey Devils bjöd Los Angeles Kings på en riktig överkörning i natt. Taylor Hall ledde attacken med sina två mål i 5–1-segern – efter att Jesper Bratt svarat för en riktigt läcker framspelning till ett av dem.

New Jersey Devils fortsätter att vara en positiv överraskning den här säsongen. 30 matcher in i grundserien finns man fortfarande med i toppen av Metropolitan Division, NHL:s tveklöst tuffaste division.

I natt bjöd man hemmapubliken i Prudential Center på fem mål när gästande Los Angeles Kings kördes över med 5–1 i en repris på 2012 års Stanley Cup-final. Taylor Hall sköt två av målen för Devils och var matchens mest lysande stjärna. Men han fick god hjälp av en svensk rookie.

På Devils matchvinnande 2–0-mål var det Jesper Bratts läcka framspelning till Hall som ställde hela Kings uppställning på isen, inklusive målvakten Jonathan Quick.

TVINGADES UTGÅ EFTER KOLLISION

Nu slutade inte kvällen lika bra för Hall. I den tredje perioden tvingades han kasta in handduken efter en knä-mot-knä-kollision med Kings forward Kurtis MacDermid. Efter matchen var det oklart hur pass illa smällen tog. Devils kommer att ge en uppdatering kring hans skada efter onsdagens träning.

Devils saknar, återigen, Marcus Johansson med skada. Nyförvärvet från Washington har redan missat en hel drös matcher den här säsongen på grund av en hjärnskakning. Nu ådrog han sig en ny skada i helgens förlustmatch mot New York Rangers.

Los Angeles, som fick en åtta matcher lång segersvit förstörd i natt, hade inte med Oscar Fantenberg i laguppställningen.

New Jersey – Los Angeles 5–1 (2–0, 2–0, 1–1)
New Jersey: Taylor Hall 2 (11) (Jesper Bratt), Travis Zajac (2), Brian Boyle (6), Brian Gibbons (12).
Los Angeles: Torrey Mitchell (1).