Brendan Mikkelson.Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

Luleås avslutning inför landslagsuppehållet lämnade en hel del i övrigt att önska. Tolv insläppta mål i dubbelmötet mot Brynäs gjorde att laget inför gårdagens träning hade ett långt möte för att diskutera spelet.
— När man släpper in tolv mål på två matcher är det mycket som är fel. Vi gick igenom väldigt många situationer, pratade och tittade på video, berättar backen Brendan Mikkelson för Norrbottens-Kuriren.

Det är inte bara i de två senaste matcherna serietian Luleå haft svackor i spelet. Det är något som hängt med under hela säsongen och en spelare som också varit ojämn är backen Brendan Mikkelsson.
— Vissa saker har inte gått som jag har velat ibland, men om man fokuserar på det blir det bara värre. Senaste månaden drygt är jag rätt nöjd med. Det har gått i rätt riktning, även om statistiken inte visar det, säger 30-åringen till Norrbottens-Kuriren.

MYCKET NYTT

Mikkelson har bytt förra säsongens plus två i plus/minus-statistiken till minus sju och fått en del kritik för det. Som han säger ovan tycker han att det gått i rätt riktning på senare tid och berättar att det har varit mycket nytt att komma in i den här säsongen, som är hans tredje i Norrbotten. Bland annat har en del nya spelare tillkommit, plus att tränaren Thomas ”Bulan” Berglund är ny för året.

Norrbottens-Kuriren: Har det krävts lite anpassning?
— Ja, lite. Att ha ett nytt lag, roller och det har varit lite nya saker som jag har förväntats göra i år. Men det är att förvänta, och som spelare förväntas man anpassa sig. Det har inte alltid gått jättebra, men jag vill tro att det är på väg åt rätt håll.