Henrik Lundqvist.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

I och för sig blev det förlust i nattens bortamatch mot Ottawa Senators med 3-2. Men under matchen klättrade New York Rangers Henrik Lundqvist upp på en mäktig platå i NHL-historien.

27 räddningar blev det totalt under nattens bortamatch mot Ottawa för Henrik Lundqvist. Det innebär att han nu är den 15:e målvakten i NHL-historien som nått 20 000 räddningar.

Det har blivit en del stoppade skott för 35-åringen sedan NHL-debuten mot New Jersey den 8 oktober 2005. Då räddade han 24 skott och det har blivit ett gäng fler under de 767 matcher som följt efter det.
Upp till Martin Brodeurs 28 928 räddningar är det dock en bra bit.
— Jag har aldrig funderat kring antalet räddningar. Jag är glad att jag har haft möjligheten att spela hockey i tolv och en halv säsong här. Det är typ den enda tanken som slår mig när jag hör 20 000 räddningar, säger Henrik Lundqvist till TT.