IIHF:s ordförande René Fasel.Foto: Getty Images

De senaste åren har vi fått se en strid ström av toppspelare lämna Europa för spel i Nordamerika. Internationella hockeyförbundets ordförande René Fasel anser att det inte längre finns spelare nog att fylla toppklubbarna med och lanserar idén om att slå ihop SHL med finska Liiga.

I början av 90-talet föll järnridån i Europa och det blev fritt fram för bland annat hockeyspelare att söka sig över Atlanten för spel i Nordamerika. Därtill har NHL ökat med tio lag sedan 1991 och det har krävt arbetskraft från Europa.
IIHF:s ordförande, René Fasel, anser inte längre att det finns spelare nog att fylla de europeiska toppklubbarna med. Detta berättar han för den ryske hockeyskribenten Igor Eronko.

I uttalandet lanserar han idén om att slå ihop den svenska högstaligan med den finska diton, men poängterar att det just är en idé, i syfte på att öka slagstyrkan.

Den före detta ishockeydomaren Fasel har varit ordförande i det internationella ishockeyförbundet sedan 1994. Schweizaren sitter också i internationella olympiska kommitténs styrelse.