• Publicerat 14 december, 2017
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer
McDavid

I det här fallet kommer vi kika på Edmonton-Nashville som spelas klockan 3 i natt uppe i Alberta. Vi går igenom lagens skador, formkurva och chans till poängen, samt vilket spelbolag som ger bäst odds på vårt utgångsspel.  

Matchinfo:
Edmonton – Nashville
Ishockey NHL
2017-12-15 03:00
Odds från Coolbet:
1. 2.35 X. 3.85 2. 2.75

Skador och frånvaro, Edmonton
Edmonton har saknat keepern Talbot på sistone och det lär bli Brossoit igen. Han har varit helt okej på slutet och vi håller inte skadade Talbot särskilt högt. Målvaktssituationen är överlag ett problem men vi tycker alltså inte att Brossoit är någon jätteförsvagning jämfört med Talbot. Larsson borta på slutet och Sekera borta sedan starten, en aning tunt på backplats.

Skador och frånvaro, Nashville
Nashville hade tillbaka rivige Hartnell och framförallt toppcentern Johansen natten till idag. Därmed är Ellis, som varit borta hela vägen, ensam på skadelistan.

Läget i laget och formkurva, Edmonton
För Edmonton var storsegern senast förstås jätteskön och bortatrippen var lovande. Storvann även i Montreal (6-2) och gjorde det bra i Toronto trots 0-1-förlust. Formen är absolut på gång – fortfarande nästjumbo i väst och en hel del jobb att göra i tabellen men det börjar se bättre ut, absolut. McDavid har fått en del kritik men är nu trots allt nära poängtoppen. Tabellplaceringen är givetvis en smällfet underprestation och det kan bara gå uppåt för Edmonton. Fortfarande har man ju dock mycket att bevisa – har tidigare haft svårt att följa upp starka insatser och framförallt har det varit stökigt här hemma. 53 insläppta på 14 hemmamatcher är inte vackert.

Läget i laget och formkurva, Nashville
Nashville var alltså i Vancouver natten till idag. Vi fick se en härlig 7-1-seger. Stängde matchen nästan direkt, sköt 48 skott på bortais och hade sex olika målskyttar. När truppläget nu är fint är Nashville ruskigt bra. Backsidan är allmänt sedd som en av de absolut bästa, kanske allra bäst, och även centerbesättningen ska lyftas fram. Har flera olika alternativ men Johansen, Turris, Bonino, Järnkrok och Sissons är väldigt bra att bolla med. Filip Forsberg producerar bra och av andra heta spelare kan Sverige-bekantingen Kevin Fiala nämnas, på väg mot ett stort genombrott.

Speltips Edmonton-Nashville
Back-to-back för Nashville nu men samtidigt kommer Edmonton hem från långresa. Nashville har överlag visat helt annan stadga och visst är man ett tryggare, bredare bygge – och med bättre målvaktssituation. Att man slagit Edmonton i nio raka bör förstås också nämnas. De flesta spelbolag håller lagen som jämna, men vi tycker att Coolbet med sina 2,75 underskattat Nashvilles chanser ikväll. Vi passar på och slänger in dagens insats på tvåan!

Bli medlem hos Coolbet idag och få dagliga julerbjudanden, 100 % bonus och en prenumeration på fotbollsmagasinet Offside.